سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 RSS  | خانه | ارتباط با من | درباره من | پارسی بلاگ|مجموع بازدیدها: 16399 | بازدیدهای امروز: 5| بازدیدهای دیروز: 14
درباره خودم

سمور خشک
مدیر وبلاگ : علی شیرازی[37]
نویسندگان وبلاگ :
صادق
صادق (@)[3]


وبلاگی برای هنر دوستان و هنرمندان
لوگوی وبلاگ
پیوندهای روزانه
مطالب قبلی
لینک های دوستان
اشتراک
 
یاهو

 
بعضی نمایش ها برای دیده نشدن اجرا می شوند


محمود استاد محمد کارگردان نمایش "تهرن" که در سالن قشقایی اجرا می شود معتقد است بعضی نمایش ها در ‏وضعیت کنونی تئاتر به روی صحنه می روند تا دیده نشوند و این کاری حساب شده است که در قبال برخی کارها ‏انجام می شود.

به گزارش سایت تئاترما، استاد محمد در نشست مطبوعاتی نمایش "تهرن" که روز یکشنبه 12 اسفند در سالن ‏کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، درباره تبدیل سالن شماره دو تئاتر به سالن کنفرانس گفت: "تعطیل شدن ‏سالن تئاتر در این جامعه تئاتری برای من زیاد اسف انگیز نیست. از این سالن ها یکی هم کمتر به جایی برنمی ‏خورد. مگر آنهایی که هستند چه گلی به سر می زنند که حال برای این یکی مرثیه بخوانیم."

وی درباره انگیزه نگارش نمایشنامه "تهرن" گفت: "وقتی نمایش "دیوان تئاترال" هنوز به پایان نرسیده بود به ‏خاطر رفتارهای غیر هنرمندانه مرکز هنرهای نمایشی، مطبوعات و هم صنف های خودم بسیار خسته شدم و ‏تصمیم گرفتم که دیگر کار نکنم. از سال 80 نتوانستم کار کنم و در این میان چیزهایی نوشتم. بسیاری از نوشته ها ‏را به خود بدهکارم چه طرح هایی که داشتم و ننوشتم و چه کارهایی که می توانستم در ادبیات مهاجرت زمانی که ‏خارج از کشور بودم بنویسیم و ننوشتم."

این نمایشنامه نویس با سابقه افزود: "یکی از بدهی من به خودم نمایشنامه "تهرن" بود که فکرش از سال 1350 ‏شکل گرفته بود. در نوشته های آن زمان من رد پای "تهرن" و "منتیل پا" را می توان یافت. در آن زمان قرار بود ‏حتی برای کارگردانی که در تلویزیون ملی آن زمان کار می کرد فیلمنامه ای در این باره بنویسم یا قرار بود برای ‏یک قسمت از سریالی که عباس جوانمرد در آن زمان کار می کرد داستانی در این رابطه بنویسم. در این اواخرنیز ‏خود حس تهرن بودن می کردم. به همین دلیل دوباره این فکر را دست گرفتم و با مشروطه خیلی آگاهانه آن را ‏تلفیق کردم تا این طرح بوجود آمد."

استاد محمد با اشاره به این که مشروطه نیز توسط دولت پهلوی تهرن شد درباره تأثیر از منابع مختلف جهت ‏نگارش "تهرن" یادآور شد: "در دهه بیست شمسی تئاتر به رشد و شکوفایی رسیده بود و به همین خاطر ساواک ‏در یکی از برنامه های اصلی خود می خواست انتقام سلطنت را از نمایشگران ضد سلطنت بگیرد. سال 49 آتلیه ‏تئاتر بیژن مفید دچار یک بحران شد. برای چندمین سال "شهر قصه" را روی صحنه داشتیم که بین من و مفید در ‏رابطه معلم و شاگردی اختلافی پیش آمد و من تهران را ترک کرده و بندرعباس که تبعیدگاه مجرمان جنایی آن ‏زمان بود رفتم."

وی ادامه داد: "در بندر با گروهی از شاگردان حسین احمدی نسب آشنا شدم و با آنها نمایشنامه "ریل" اثر محمود ‏دولت آبادی را در سینمای تابستانی آن شهر اجرا کردیم. بعد از آن در بندر ماندم و همان دوران بود که با فرهنگ ‏زار و زندگی اهل هوا آشنا شدم. کتاب "اهل هوا" اثر غلامحسین ساعدی نیز به عنوان یک تحقیق بسیار روی من ‏تأثیرگذار بود. افسانه غول های دریایی، جن ها و غیره همیشه ذهن من را مشغول خود کرده بود و در کارهای ‏دوره جوانیم این ذهنیت مشخص بود. من از آیین زار و موسیقی آن متنفر بودم زیرا در جامعه ای قبیله ای و ‏کوچک بابازار به یک قدرت زورگو و دیکتاتور تبدیل شده بود و هر کاری که می خواست انجام می داد."

این کارگردان تئاتر درباره فاصله زمانی طولانی برای به روی صحنه آوردن کارهای خود توضیح داد: "وقتی ‏سال 77 به ایران بازگشتم و خواستم کار کنم نمایش "آخرین بازی" را به مدیریت وقت یعنی دکتر سلیمی و ‏معاونت ایشان مجید شریف خدایی ارائه دادم ولی چندین بار رد شد با اینکه متن هیچ مشکلی نداشت. به همراه اکبر ‏زنجانپور و رضا بابک بدون گرفتن مجوز شروع به تمرین در سالنی خصوصی کردیم و بعد کار را برای سلیمی ‏و شریف خدایی اجرا کردیم که قبول شد ولی قراردادی که با من بسته شد به مبلغ سه میلیون تومان بود که حتی در ‏آن زمان نسبت به باقی گروه ها بسیار کمتر بود."

استاد محمد در ادامه این سخنان گفت: "با این موضوع کنار آمدم ولی بر سر کار "دیوان تئاترال" که با تعداد ‏بالایی بازیگر سالن قشقایی را برای اجرا به من دادند و حتی به خاطر یک اجرا کمتر من را چند میلیون تومان ‏جریمه نمودند. این نوع رفتار وقتی پشت سر هم رخ می دهد دیگر اتفاقی نیست. کسی هرگز بعد از سال 80 از من ‏نپرسید که چرا کار نمی کنم. با اصرار اصغر دشتی و مهسا دهقانی پور تهرن را برای جشنواره فجر امسال ارائه ‏دادم و سالن تمرین را نیز خودم تهیه نمودم و در آن شرکت کردم. و حال نیز که نمایش را اجرای عمومی می ‏کنیم."

وی تصریح کرد: "در جامعه تئاتری که ما کار می کنیم بعضی نمایش ها باید روی صحنه بروند تا دیده نشوند و ‏این کار به صورت حساب شده انجام می شود. چطور می شود که به لحاظ سابقه کار، تجربه یک کارگردان حرفه ‏ای و یک کارگردان آماتور در یک سطح به لحاظ امکانات و بودجه قرار بگیرند. صحبت بر سر شأن تئاتر است."

وی درباره مشخص نبودن موضوع تهرن شدن مشروطه در نمایش و تحت تأثیر قرار گرفتن آن توسط آیین زار در ‏کل نمایش اظهار داشت: "روی نمایشنامه "تهرن" برای چاپ شدن بیشتر کار خواهم کرد. در اجرا به خیلی چیزها ‏پی بردم و ضعف های نمایشنامه را قبول دارم زیرا کار می توانست شکفته تر و شاخص تر باشد. برایم مهم بود ‏که کار زبان سیاسی پیدا نکرده و به سمت شعار نرود. اما این اجرا هر چه هست و اگر اعتباری دارد اعتبار ‏بازیگر است و نه متن. بازیگرانی نظیر اصغر همت، هدا ناصح، خسرو احمدی و تمامی اعضا و بازیگران گروه ‏که در کلیت نمایش تأثیر گذاشتند و من از آنها متشکرم."

اصغر همت ایفاگر نقش ملک دیوان در این نمایش در ادامه اظهار داشت: "نقشی که بازی می کنیم مسأله مهمی ‏نیست. من حدود سه سال به عنوان نماینده خانه تئاتر حضور داشتم و تا این لحظه شاهد حتک حرمت نبودم اما حالا ‏می شنوم که برخوردهای نامناسبی می شود که من را نیز ناراحت می کند. ما منتقدانی داریم که بیشتر برای مرکز ‏هنرهای نمایشی کار می کنند تا برای تئاتر. ما هنرمندان و تئاتر نیازمند حمایت خودمان از خود و منتقدانی هستیم ‏که خود از جامعه تئاتری هستند. نباید تیشه به ریشه تئاتر بزنیم."

این بازیگر سینما و تئاتر تصریح کرد: "اختصاص سالن قشقایی به اجرای "تهرن" حرکت مناسبی نبود زیرا برای ‏این حجم کار و تعداد بازیگر بسیار نامناسب است. در حالیکه اگر قرار بود امیر دژاکام با تعداد بازیگر کمتر ‏سالنی را انتخاب کند قشقایی برای وی بهتر بود. متأسفانه این برمی گردد به رابطه و رابطه ها به تئاتر نیمه جان ‏ما نه تنها کمکی نمی کند بلکه آن را خراب تر نیز می کند. در تئاتر باید ضابطه ها را رعایت کنیم و تئاتر را ‏ضابطه مند کنیم."

هدا ناصح نیز در ادامه این نشست درباره نقش خود گفت: "این کار برای من متفاوت بود و وقتی پیشنهاد بازی در ‏آن به من داده شد خیلی مشتاق بودم زیرا برای من که بیشتر کارهای تجربی کرده بودم کار در کنار بزرگانی نظیر ‏محمود استاد محمد و اصغر همت برایم ارزشمند بود. نقش خورشید هم در طی اجرا هنوز برای من هیجان انگیز ‏است و هر شب برای من جای بازی زیادی دارد. نقشم را خیلی دوست دارم و دوست ندارم کوچکترین لحظه ‏نمایش را از دست بدهم."

نمایش "تهرن" نوشته و کار محمود استاد محمد همه روزه غیر از روزهای شنبه ساعت 19:30 در تالار قشقایی ‏به روی صحنه می رود.‏
تهرون


نویسنده: علی شیرازی(پنج شنبه 86/12/16 :: ساعت 1:38 صبح)

نمایش کژال 15 هزار تماشاگر داشت

 

 

نمایش «کژال» با نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی، روز پنجشنبه آخرین اجرای خود را در کرمانشاه پشت سر می‌گذارد.

این نمایش که از روی یازدهم اسفند در سالن آمفی تئاتر بنیاد ورزش‌های کرمانشاه در پارک شیرین دهه اجرای خود را در غرب کشور آغاز کرده بود، نیمه اول اجراها را متخص دانشجویان و نیمه دوم را برای دانش‌آموزان اختصاص داد.

کارگردان این اثر استقبال مردم را غافلگیرکننده دانست و بازدید حدود 15 هزار نفر را از کار نشانه هنر دوستی و علاقه آنان به ویژه نوجوانان بیان داشت و اظهار امیدواری کرد: در سال آینده امکان اجراهای مشابه با حمایت معاونت هنری بنیاد وجود داشته است.

گفتنی است: پیش از این هم، هفتم اسفند نمایش «کاکوتی» از مهدی مرعشی در یزد 30 اجرای خود را به پایان برده بود و «نقطه، ته خط» از مالک حدپور سراج در شیراز، اصفهان و آبادان به روی صحنه رفت.




نویسنده: علی شیرازی(پنج شنبه 86/12/16 :: ساعت 12:16 صبح)

برنامه‌ی سینما کوچک حوزه هنری اعلام شد

 

 

هشت فیلم تحسین‌شده سال 2008 سینمای جهان از ساخته‌های فیلم‌سازان جهان در برنامه هفته آینده سینما کوچک حوزه هنری روی پرده می‌رود.

تمام این فیلم‌ها محصول سال 2008 هستند و اغلب برنده جوایزی چون اسکار و گلدن گلوب شده‌اند. این فیلم‌ها در دوسانس 30/15 و 30/17 روزهای یکشنبه 19 تا جمعه 24 اسفند در این سینما به نمایش گذاشته می‌شوند.

«کشوری برای پیرمردها نیست» اثر جوئل واتان کوئن با بازی «تام لی جونز» در سانس 30/15 یکشنبه 19 اسفند، «فهرست خداحافظی» ساخته راب راینر با بازی «مورگان فریمن» در سانس 30/17 همین روز، «تاوان» از «جورلیت» با بازی کاپرا نایتلی در سانس 30/15 روزهای دوشنبه 20 و چهارشنبه 22 اسفند، «مایکل کلایتون» اثر "تونی گیلوری" با بازی «جورج کلونی» در سانس 30/17 روزهای دوشنبه 20 و چهارشنبه 22 اسفند، «قطب‌نمای طلایی» ساخته‌ی کریس ویتر با حضور «نیکول کیدمن» در سانس 30/15 روزهای سه‌شنبه 21 و جمعه 24 اسفند، «خون به پا خواهد شد» اثر «پل توماس اندرسون» با حضور هنرمندانه سه‌شنبه 21 و جمعه 24 اسفند، «4 ماه، 3 هفته و 2 روز» ساخته کریستین منگیو با بازی «آنا ماریا مرینکا» در سانس 30/15 پنج‌شنبه 23 اسفند و «سوئینی تاد» برنده اسکار بهترین طراحی صحنه اسکار امسال اثر «تیم برتون» با بازی «جانی دپ» کاندیدای بهترین بازیگر نقش اول مرد اسکار امسال در سانس 30/17 پنج‌شنبه 23 اسفند هشت فیلمی هستند که در این هفته با زیرنویس فارسی روی پرده سینما کوچک حوزه هنری می‌روند.

 

 

 




نویسنده: علی شیرازی(پنج شنبه 86/12/16 :: ساعت 12:15 صبح)

واکنش‌های متفاوت برندگان اسکار؛ سوژه رسانه‌ها
هشتادمین مراسم اسکار صبح امروز با اعلام نتایج نهایی این دوره از رقابت‌ها اعلام شد و برندگان این جوایز در برابر اعلام نام خود واکنش‌های متفاوتی از خود نشان دادند که سوژه رسانه‌ها بود.
هشتادمین مراسم اسکار صبح امروز با اعلام نتایج نهایی این دوره از رقابت‌ها اعلام شد و برندگان این جوایز در برابر اعلام نام خود واکنش‌های متفاوتی از خود نشان دادند که سوژه رسانه‌ها بود.
? برادران کوئن» برنده جایزه اسکار در سه بخش بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه اقتباسی:
زمانیکه نام این دو برادر برای فیلم «جایی برای برای پیرمردها وجود ندارد»، به عنوان برندگان سه بخش اصلی از جوایز اسکار اعلام شد، «جوئل» با خونسردی تمام بروی سن آماده و کاملا مسلط بر احساسات خود گفت: ما همیشه به فیلم‌هایمان یک جور نگاه می‌کنیم، حقیقتا در کار ما هیچ تقسیم کاری وجود ندارد، ما تمامی مراحل کار از ابتدا تا به آخر را همکاری یکدیگر انجام می‌دهیم.
ولی «ایتان» در حالیکه کاملا گیج و مبهوت شده‌ بود و نفس می‌زد، در ادامه سخنان برادرش تنها توانست از هیجان فراوان خود را کسب این جوایز جمله‌ای کوتاه به زبان بیاورد.
«اسکات رودین» یکی از تهیه‌کنندگان فیلم نیز در ادامه سخنان این دو برادر افزود: من حقیقتا گیج شده‌ام، هیچ چیز مثل برنده شدن در این رقابت‌ها نیست، به خصوص اینکه در کنار این دو نفر باشی.
وی افزود: به نظر من این بهترین فیلمی است که ما تاکنون در آن با هم همکاری داشته‌ایم، من از همان لحظه اول هم عاشق این فیلم بودم و من معتقدم که اینها همه به خاطر جوئل و ایتان است.
? «دنیل دی لوئیس» برنده جایزه اسکار در بخش بهترین بازیگر مرد نقش اول:
«دنیل دی لوئیس» که نام او برای بازی در فیلم «آنجا خونی به پا خواهد شد» بعنوان برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد اعلام شد، با هیجان فراوان پس از بوسیدن «جورج کلونی» از سن بالا رفت و گفت: من برای ?? سال آینده شارژ شدم.
او گفت: آخر در این لحظه هیجان انگیز جورج در کنار من بود.
‌? خاویر باردم برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم «جایی برای برای پیرمردها وجود ندارد»
«باردم» پس از حضور برروی سن ضمن ستودن دیگر رقبای خود گفت: این رقابت‌ها در واقع یک لاتاری است و اینکه من این جایزه را برده‌ام به این معنا نیست که من از بقیه بهترم.
وی در ادامه از حمایت‌های بی‌دریغ مادرش نیز قدردانی کرد.
? «دیابلو کدی» برنده جایزه بهترین فیلمنامه غیراقتباسی برای فیلم «جونو»
«کدی» که همچنان تحت تاثیر اعتصاب سه ماهه فیلمنامه نویسان آمریکایی بود پس از دریافت جایزه خود گفت: باید بگویم که مطمئن نبودم در این مراسم شرکت کنم، من در دنیای پر از نگرانی و ناراحتی خود سیر می‌کردم و از درد معده به خود می‌پیچیدم.
? «داریو ماریانلی» برنده جایزه اسکار بهترین موسیقی غیراقتباسی برای فیلم «کفاره»
این آهنگساز ایتالیایی هیجانزده از اینکه نامش جزو برندگان این دوره از رقابت‌های اسکار اعلام شده بود، گفت: من بی‌نهایت به اینکه یک ایتالیایی هستم افتخار می‌کنم.
وی سپس با عرض تبریک به «دانته فررتی» و «فرانچسکا شیاوو»، طراحان صحنه فیلم «سوینی تاد» افزود: از اینکه در یک زمان و یک مکان با فررتی و دانته حضور دارم واقعا خوشحال و مفتخرم.
? «ایوا اورنی» تهیه‌کنندگان فیلم «تاکسی به سمتی تاریک»، برنده جایزه بهترین مستند بلند سینمایی،
«اورنی» ضمن تشکر از زحمات «گیبنی»، کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم گفت: گیبنی در این پروژه سرسختی و پشتکار خارق‌العاده‌ای از خود نشان داد.
? «رابرت السویت»، برنده جایزه فیلم اسکار بهترین فیلمبرداری برای فیلم «آنجا خونی ریخته خواهد شد»
«السویت» پس از تشکر از حضار و حضور برروی سن گفت: احساس فوق‌العاده‌ای دارم ولی این احساس احمقانه است چون نامزدهای این دوره از رقابت‌های اسکار خارق‌العاده‌اند، «راجر دیکنس» با هفت نامزدی نتوانسته هیچگاه برنده این رقابت‌ها شود، این مسئله تنها شانس است.
? «گلن هنسارد»، برنده جایزه بهترین ترانه غیراقتباسی برای ترانه «سقوط آهسته» در فیلم «یکبار»
این سراینده جوان از اینکه برنده چنین جایزه‌ای شده هیجانزده شده بود و می‌لرزید. او گفت: حقیقتا شوکه شدم، ما در رستوران نشسته بودم که ناگهان دیدم این «ملیسا ایته‌ریج»، برنده سال گذشته این بخش از جوایز اسکار است، و من با هیجانزدگی تمام از او پرسیدم که آیا می‌شود دستانی را که جایزه اسکار را در خود داشته، بفشارم؟ و حالا من خود برنده این جایزه شده‌ام، حقیقتا لحظات گیج کننده‌ای بود.
? «استفان رازوویتسکای»، کارگردان فیلم «جاعلان»، برنده جایزه بهترین فیلم خارجی زبان
این کارگردان اتریشی درباره برنده شدن در این دوره از رقابت‌های اسکار ضمن ابراز خشنودی از اینکه کشور اتریش توانسته برای اولین بار برنده این جایزه شود، گفت: مرا ببخشید ولی باید بگویم اینکه در این رقابت‌ها نامزد شوی خیلی مهمتر از آن است که نگران کسانی باشی که در این رقابت‌ها نامزد نشده‌اند.
وی افزود: من نسبت به اینکه این جایزه بتواند به ما فیلمسازان اتریشی کمک کند بسیار امیدوارم با کسب این جایزه می‌توان بر سیاستمداران این کشور برای حمایت بیشتر از صنعت سینمایی اتریش فشار آورد.
? «رابر بویلی»، برنده جایزه اسکار افتخاری
این کارگردان ?? ساله گفت: پیش از این زمانیکه من جوان بودم به نظر می‌رسید که مردم بیشتر با هم همکاری می‌کند ولی آنچه که امروز باعث تاسف من شده این است که آنها امروز خیلی از هم جدا و متفرق شده‌اند.
وی افزود: امروزه همکاران من از تسهیلات دیجتیالی بسیار پیشرفته‌ای برخوردارند، من از استودیوهای قدیمی با سیستم‌های دستی می‌آیم، من نسبت به کامپیوتر مثل انسانی کر و کور می‌مانم ولی آنچه که امروزه خیلی بهتر از گذشته است، نظم بیشتری است که در کارها وجود دارد.
? «کریستفر رز»، برنده جایزه اسکار بهترین تدوین برای فیلم «اولتیماتوم بورن»
این تدوینگر آمریکایی که برای دومین بار پیاپی برنده جایزه اسکار می‌شود، گفت: پدر من بهترین مشوق من در این عرصه بوده و من موفقیت خود را مدیون او هستم.
? «ماریون کوتیلارد»، برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر زن نقش اول برای فیلم «زندگی با حس گل رز»
این بازیگر جوان فرانسوی زمانیکه نام خود را به عنوان برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر زن نقش اول شنید، در حالیکه بسیار هیجانزده شده بود، برروی سن رفت و گفت: من احساس خیلی خوبی دارد، سرا پای وجودم را شادی و اشتیاق فرا گرفته، این موفقیت حقیقتا غیر منتظره بود، این یک موقعیت سوررئال است من عاشق این لحظه‌ام.
وی سپس با اشاره با اسامی «مریل استریپ»، «دنیل دی لوییس»، «کیت بلانشت»، «تونی کولته» و «پیتر سلرس» به عنوان بازیگران الهام بخش خود افزود: زمانیکه کودکی بیش نبودم همیشه آرزو داشتم که با «پیتر سالرس» ازدواج کنم!
? «تیلدا سوینتون» برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای فیلم «مایکل کلیتون»
این بازیگر انگلیسی گفت: لحظات سختی را پشت سر گذاشتم هر لحظه را درحالی تصور می‌کردم که نام یکی دیگر از نامزدها خوانده می‌شود و آنها روی سن می‌روند، ولی ناگهان با کمال تعجب نام خودم را شنیدم .
وی افزود: من هنوز هم تحت تاثیر آن لحظاتم؛ و نمی‌‌توانم هیچ نظری بدهم.
«سوینتون» درباره اعتصاب اخیر فیلمنامه‌نویسان آمریکایی گفت: من نگران بودم که نکند این مراسم باعث یک اعتصاب پرتنش شود، اعتصاب همان چیزی است که زمانیکه ما اوضاع بر وفق مرادمان نیست بدان متوسل می‌شویم؛ اگرچه احتمال وقوع چنین اعتصاب‌هایی خیلی دور از ذهن است ولی همیشه امکان دارد که به وقوع بپیوندد، من که از اینکه یک اروپائیم بسیار خرسندم چون در سرزمینی دیگر (غیر از آمریکا) کار می‌کنم.
? «برد برد»، کارگردان انیمیشن «راتاتویل»، برنده جایزه اسکار بهترین انیمیشن بلند سینمایی
این کارگردان موفق آمریکایی در عرصه انیمیشن گفت: شیرینی این موفقیت کمتر از شیرینی موفقیتم برای انیمیشن «باورنکردنی‌ها» نبود.
وی افزود: باز هم برای رقابت‌ها باز خواهم گشت، چون امیدوارم که انیمیشن‌های بیشتری بسازم.
هشتادمین مراسم اسکار صبح دیروز در سالن کداک هالیوود لس‌آنجلس برگزار شد.




نویسنده: علی شیرازی(سه شنبه 86/12/7 :: ساعت 2:43 صبح)

رضا کیانیان پوستر نمایش "آدم خوابش می‌گیره" را طراحی کرد
 
ایران تئاتر -  سرویس خبر  

 
رضا کیانیان پوستر نمایش "آدم خوابش می‌گیره" به کارگردانی خسرو شجاع‌زاده که در خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر در حال اجراست را طراحی کرد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، رضا کیانیان بازیگر باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون که در زمینه هنرهای تجسمی و طراحی پوستر نیز تاکنون خوش درخشیده، طراحی پوستر نمایش "آدم خوابش می‌گیره" که در خانه نمایش اداره تئاتر در حال اجراست را انجام داده است.
این پوستر توسط صبا صالحیان اجرا شده است.
گفتنی است، در این نمایش محمد شیری و پرستو کرمی ایفای نقش دارند و آزیتا خرمی دستیار کارگردان نمایش است.



نویسنده: علی شیرازی(یکشنبه 86/12/5 :: ساعت 3:55 صبح)

سال‌ها گذشته و حالا خیلی‌ها در ملاقات دوم نیستند
 
ایران تئاتر -  سرویس خبر

"ملاقات بانوی سالخورده" عنوان نمایشی است که این روزها به کارگردانی حمید سمندریان روی صحنه رفته است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، این اثر نمایشی نوشته فریدریش دورنمات سال 51 نیز به کارگردانی سمندریان در تالار مولوی روی صحنه رفت.
سمندریان در یادداشتی برای این نمایش می‌نویسد: برای رسیدن به کلید شناسایی جهان‌بینی دورنمات باید به نظریات او مبنی بر رد تراژدی در تئاتر قرن بیستم رجوع کرد.
در دراماتورژی دورنمات فقر نیرومندتر از ملاک‌های اخلاقی بشر است و بدین ترتیب در "ملاقات بانوی سالخورده" نیروی ثروت کلیه ملاک‌های باارزش را بی‌اعتبار می‌کند و از بی‌گناهان جنایتکار می‌سازد. اما به گردن هیچ کس نمی‌افتد چرا که قربانی و جلاد هر دو در بند و اسیر نیروهای مخرب یکدیگرند، که از میان برداشتن آنها تا به امروز ممکن نشده است زیرا همه رشته‌ها به هم مربوط هستند و یقه مسئول خاصی را نمی‌توان چسبید.
چون ما مطلق هستیم و به تاریخ بسته‌ایم. دورنمات در عدالت مطلق بی‌عدالتی را معرفی می‌کند و در ایمان کفر را انسان‌های او مدام در تلاشند که در این دنیای بی‌در و پیکر و وانفسا تغییری ایجاد کنند.
و شاید بپرسند چرا دوباره ملاقات بانوی سالخورده؟ در سال 1351 هم‌زمان با افتتاح تالار مولوی دست به تمرین و سپس اجرای "ملاقات بانوی سالخورده" زدم. تالار مولوی تازه افتتاح شده بود و امکاناتش در حد صفر بود. مثلاً پروژکتور نداشتیم. دیوارها آگوستیک نبودند و رنگ نامناسب داشتند. اتاق فرمانی جهت پخش صدا و موزیک و نور وجود نداشت و بدتر از همه سقف نامناسب سالن برای اجرا امکان حرکت‌بندی و میزانسن درست را از من دریغ می‌کرد. علاوه بر این نداشتن بودجه مناسب وچهارده اجرای ناقص و محدود هیچ گاه من و بازیگران را راضی نکرد و در همان زمان فکر اجرای دوباره این نمایش را در ذهنم پروراندم. حالا پس از سال‌ها این نمایش با امکانات بهتری به اجرا درمی‌آید به خصوص که عقیده من در مورد کم و کاست اولیه تحلیل نمایشنامه نیز به ژرفای بیشتری رسیده است.
از گروه اجرای اول فقط خسرو خورشیدی طراح صحنه و لباس و علی رامز از میان بازیگران دوباره یاری‌ام می‌کنند.
سال‌ها گذشته و غلامرضا طباطبایی، ماهرو بدیعی، هاشم اردکان و جمیله شیخی در ملاقات دوم با من نیستند و نیز یاد می‌کنم از فروغ فرخزاد که در تنظیم اشعار متن و همچنین پایان نمایشنامه مرا بسیار یاری کرد.
من اجرای این اثر را به بازیگر توانای از دست رفته‌مان جمیله شیخی که نقش بانوی سالخورده را ایفا کرد تقدیم می‌کنم.
لازم به ذکر است نمایش "ملاقات بانوی سالخورده" تا 25 اسفندماه ساعت 19 در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود.
گوهر خیراندیش، پیام دهکردی، علی رامز، فرخ نعمتی، احمد ساعتچیان، میرطاهر مظلومی، هوشنگ قوانلو، مهدی بجستانی، ژاله شعاری، الیکا عبدالرزاقی و علیرضا ناصحی به عنوان بازیگر حضور دارند.



نویسنده: علی شیرازی(پنج شنبه 86/12/2 :: ساعت 12:32 صبح)

 
 
ایران تئاتر -  سرویس گزارش

با پایان بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر و رسیدن روزهای پایانی سال در آخرین ماه سال سالن‌های تئاتر شهر تهران شاهد اجرای بیش از 10 اثر نمایشی خواهند بود و البته این آمار طی آخرین روزهای بهمن همچنان رو به افزایش است.
مجموعه تئاترشهر و شش نمایش
مجموعه تئاترشهر پس از جشنواره تئاتر فجر کار خود را با اجرای شش نمایش ادامه می‌دهد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، در تالار اصلی این مجموعه نمایش "ملاقات بانوی سالخورده" به کارگردانی حمید سمندریان اجرای عمومی خود را ادامه خواهد داد و تالار چهارسو نیز با دو نمایش از امیر دژاکام ماه پایانی سال را سپری می‌کند.
"سه‌گانه میتراس" در ساعت 45/17 و "امپراتور و آنجلو" در ساعت 19 دو نمایش به کارگردانی دژاکام هستند که در این تالار اجرا خواهند شد.
اما در تالار قشقایی، نمایش "تهرن" نوشته و کارگردانی محمود استادمحمد اجرای عمومی خود را در ساعت 30/19 آغاز خواهد کرد.
"کریستال تاور" عنوان نمایشی از نصرالله قادری است که از یک‌شنبه 28 بهمن ساعت 30/17 در تالار سایه اجرای خود را آغاز می‌کند.
کارگاه نمایش نیز تا پایان سال میزبان نمایش "خنجره‌ها" به کارگردانی امیر آتشانی خواهد بود. اجرای این نمایش ساعت 30/18 انجام می‌شود.
تالار هنر
از یک‌شنبه 28 بهمن نمایش "مهمان ناخوانده" به کارگردانی امیر مشهدی‌عباس در تالار هنر روی صحنه خواهد رفت. این نمایش هم‌اکنون با عنوان "غذای نذری" در بخش کودک و نوجوان جشنواره فجر در فرهنگسراهای تهران در حال اجراست.
خانه نمایش
خانه نمایش اداره تئاتر از یک‌شنبه 28 بهمن میزبان نمایش "آدم خوابش می‌گیره" نوشته علی نصیریان و کارگردانی خسرو شجاع‌زاده خواهد بود.
اجرای این نمایش ساعت 18 انجام می‌شود.
مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری
مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری نیز از شنبه بازبینی سه نمایش را در دستور کار خود دارد. نمایش "آن مرد آمد" که به دلیل تشابه اسمی با نمایش دیگری در حال تغییر عنوان است با کارگردانی رضا آحادی و بازی آیدا براتی و مریم وطن‌پور روز شنبه بازبینی خود را پشت سر می‌گذارد.
دو نمایش دیگر "فرات تشنه" به کارگردانی افشین ناظریان و "پونه یکی‌یه‌دونه" به کارگردانی مریم برزوئیان است که به ترتیب مورد بازبینی قرار خواهند گرفت.
محراب و سنگلج منتظر پایان جشنواره فجر
تالارهای محراب و سنگلج که قرار است مختص نمایش‌های آیینی-مذهبی و سنتی باشند برای اعلام برنامه‌های اجرایی خود منتظر پایان جشنواره تئاتر فجر هستند.
مدیر این دو تالار توضیح دادند که از شنبه 27 بهمن برنامه‌های جدید تالار را اعلام می‌کنند.
فرهنگسرای بهمن
پیش‌بینی می‌شود فرهنگسرای بهمن روزهای پرازدحامی را تا پایان سال پشت سر بگذارد،چراکه بهروز غریب‌پور نویسنده و کارگردان تئاتر این روزها مشغول اجرای نمایش "کلبه عمو تم" در این فرهنگسراست.
این نمایش هر روز ساعت 18:30 به مدت 150 دقیقه در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن روی صحنه است.



نویسنده: علی شیرازی(پنج شنبه 86/12/2 :: ساعت 12:23 صبح)

 
 
فاجعه قاچاق «سنتوری» آخرین ساخته داریوش مهرجویی همچنان نقل محافل است و واکنش تند سینماگران را در پی دارد. روز گذشته ایده‌ای در گروه «ادب و هنر» اعتماد ملی شکل گرفت مبنی بر اینکه هرکس طی روزهای اخیر سی‌دی یا DVD «سنتوری» را به شکل غیرقانونی خریداری کرده، مبلغی به حساب تهیه‌کننده این فیلم واریز کند.


یادمان هست که کارگردان این فیلم و موکلش اعلام کرده بودند خریدن این سی‌دی شرعا حرام است. همچنین طی ماه‌های گذشته بسیاری از سینماگران، فعالان و مسئولان فرهنگی این کار را تقبیح کرده و آن را به‌مثابه نوعی «سرقت» دانسته بودند. از این رو خریداران سی‌دی «سنتوری» که به واسطه همین سی‌دی این فیلم را دیده‌اند برای آنکه در «سرقت» و «قاچاق» سهیم نباشند می‌توانند بهای بلیت آن را به شماره حساب مشترک تهیه‌کننده و کارگردان فیلم واریز کنند.


این ایده ابتدا با داریوش مهرجویی (کارگردان «سنتوری») و در ادامه با فرامرز فرازمند (تهیه‌کننده آن) در میان گذاشته شد. مهرجویی و فرازمند، هم از این ایده استقبال کردند و هم نگران بودند. استقبال آنها از این جهت بود که معتقد بودند این حرکت باعث وحدت سینماگران می‌شود، اما نگرانی‌شان از آن بابت بود که می‌گفتند مبادا طرح این ایده به معنای «محتاج بودن» آنها تلقی شود. نهایتا هر دو ضمن موافقت با این ایده، اعلام کردند که عواید احتمالی آن صرف امور خیریه خواهد شد.
 

مهرجویی در این باره به «اعتماد ملی» گفت: «من شخصا با این ایده موافقم. ژست قشنگی است و یک نوع وحدت و همدلی را می‌رساند. ما می‌توانیم شماره حسابمان را اعلام کنیم، ولی امیدوارم مردم عزیز در جریان باشند که ما محتاج نیستیم و هرچه به حسابمان واریز شود، صرف امور خیریه می‌شود.»


فرازمند هم که قاچاق سی‌دی «سنتوری» را «ضربه به سینمای ایران» می‌دانست، گفت: «اینجا مسئله‌ پول در میان نیست. ما باید به ضربه روحی فکر کنیم که به مهرجویی و بقیه عوامل فیلم وارد شده است. بحث من این است که می‌گویم اگر قرار بود سنتوری اکران نشود، چرا پروانه ساخت دادید؟!»


او همچنین درباره این ایده اضافه کرد: «من قبلا هم گفته بودم که اگر «سنتوری» فروش داشت 50 درصد آن را صرف امور خیریه می‌کنم. حتی می‌توان صرف کمک به زحمتکشان و فعالان عرصه سینما کرد که نیازمند یاری هستند. به هر حال شخصا با این ایده موافقم و اعلام می‌کنم که عواید احتمالی این طرح را صرف امور خیریه می‌کنیم.»


فرازمند در ادامه حساب مشترک خود و مهرجویی را اعلام کرد. این حساب مشترک به نام «داریوش مهرجویی و فرامرز فرازمند» و از این قرار است: 0116407795 (بانک تجارت شعبه چهارراه پارک کد 032).


همان‌طور که کارگردان «سنتوری» گفته، این طرح می‌تواند قبل از هر چیز به همدلی و وفاق در سینما خصوصا سینمای فرهنگی و مستقل بینجامد؛ شاید مبلغ 1000 یا 1500 تومان بهای یک بلیت که از سوی خریداران این سی‌دی یا بینندگان آن به حساب تهیه‌کننده و کارگردان آن واریز می‌شود، مبلغ چندانی نباشد و همگان، حتی آنهایی که این سی‌دی را نخریده‌اند، مایل به همراهی با این طرح باشند، اما باید بدانیم که عواید این حرکت بیش از هر چیز به ثبات سینمای مستقل کمک کرده و ضربه‌ای که به این سینما خورده را جبران می‌کند.


تاکید می‌شود همان‌طور که کارگردان و تهیه‌کننده «سنتوری» متذکر شده‌اند این حرکت برای کمک مالی به آنها نیست؛ بلکه هدف از آن، یادآوری پدیده زشت «قاچاق» است.
سنتوری


نویسنده: علی شیرازی(چهارشنبه 86/12/1 :: ساعت 3:5 صبح)

<      1   2      
لیست کل یادداشت های این وبلاگ